MONICA BACKSTRÖM

MONICA BACKSTRÖM
Konsthantverkare, formgivare. Född 1939. Hon studerade vid Konstfackskolan. Hon har gjort inredningsarbete för Sverigehusets restaurant och glasshop i Stockholm.
Konstnärinna, formgivare och designer, som varit knuten till Kosta Boda i över fyra decennier och är idag representerad över hela världen.
Egen text:
Jag har alltid varit fascinerad av metall, främst silver och sedemera metall i kombination med glas. Med utbildningar inom silversmide och industridesign vid Konstfack kom jag på 1960-talet till Kosta Boda och har varit knuten till glasbruket under fyra decennier. 2002 gjorde jag en smyckekollektion - Halo - i glas och silversmide som Museum of Art & Design i New York nu införlivar i sina samlingar. Från och med 2006 arbetar jag på frilansbasis och i med detta har jag skapat en egen smyckekollektion och fortsätter att arbeta i egen regi inför Linnéjubiléet 2007.
Jag har idag min bas på Lindö i Kalmar, där jag i min ateljé bedriver mitt konstnärskap. Kontakta gärna mig om du önskar att få besöka min ateljé och kanske köpa ett glasverk.
Representerad: Nationalmuseum i Stockholm.
Bild: Glas Kosta-Boda.


MONICA BACKSTRÖM finns också på Svenskakonstnarer.se »
Mer info om MONICA BACKSTRÖM»

Om amanda

Lexikonett amanda, är en del av KULTUR1.se Sveriges Kulturnät Copyright © 2004-2020. KULTUR1.se Sveriges Kulturnät.
Läs mer om Lexikonett amanda »