BODIL P

BODIL P
BildKonstnär, uppvuxen i, och för närvarande bosatt i Stockholms län. Hon har studerad vid Dramatiska Institutet Högskola, film 1995. Konstvetenskap, Stockholms Universitet 1993. Nyckelviksskolan, keramik, skulptur, måleri 1992. Idun Lovéns Konstskola, måleri 1989. Två år: konstskola, enligt Björn Melins lära och Basis Konstskola, måleri 1987. Under femton år återkommande skulpturkurser för skulptör Anita Brusewitz-Hansson.
Bodils konstnärsskap har ett klart och eget uttryck. Man kan känna de stora modernisterna finns där som inspiration men Bodils formspråk är omisskänligt.
Att hon behärskar både form och färg är uppenbart och det ger henne ett gott svängrum när hon sammansmälter inspiration, skaparlust och sin särart i sitt uttryck.
Hon inspireras av färger och former som finns i naturen. Hon inspireras av sånger, musik, poesi och drömmar. Hennes måleri och skulpterande är som musik och poesi. Samspelet i och mellan formerna. En balans och samtidigt en rytmisk musikalitet. I både måleri och skulptur söker hon vinklar och ytor som bildar rörelsen, uttrycket och relationen mellan människor och mellan ting. I skulpturen förenklar hon, skalar av till rena enkla ytor och plan. Hon låter de rena släta ytorna stå emot de runda och välvda. I måleriet söker hon färger, former som hon vill ta fram till ett plan, till en yta. Olika toner och olika valörer i färgens skala är som tonerna i sång och musik. De är som poesins ord och rytm. Hon söker en balans, harmoni samtidigt en rörelse. Bodil har en hög teknink, bra färgsättning och förnämlig balans. I en serie med oljemålningar av träd "Trädserien" har hon ett starkt och monumentalt måleri.... Ibland söker hon efter uttrycket och relationen mellan människor och mellan ting. I en serie oljemålningar med stilleben av glasflaskor söker hon finkänsligt i spelet mellan färgernas olika toner och valörer. I denna serie så kan man skymta levande personer. Ibland kan hennes målningar nästan kännas gudomligt magiska.
Hon vill lämna konsten öppen för betraktaren att lägga in det som önskas upplevas. Hennes önskan är att ge en skön och positiv känsla genom sin konst. Något att hämta glädje, lycka och läkande kraft ifrån.

Separatutställningar:
Galleri Tersaeus. Måleri 2010
Galleri Reimersholme. Måleri 2007
Stockholms Kulturförening. Måleri 2007
Galleri Tersaeus. Måleri 2006
Spånga Folkets hus. Måleri 2006
Galleri Bellange. Måleri, skulptur, konstkeramik 2005
Galleri Bjurman/Hagman. Måleri, skulptur, konstkeramik 1999.
Samlingsutställningar:
Galleri P S. Stockholm Jul och nyår 2013 2014
Konsthal Fållnäs Gård. Sorunda. Sommar 2013
Galleril P S. Stockholm Invigning. 2012
Galleri Tersaeus. Måleri. Skulpturer av Anita Hansson Brusewitz 2011
Konsthall Mariakyrkan. Huddinge
Vintervikens trädgård Cafe och omivning 2009
Galleri Ciresia, Måleri, skulptur, konstkeramik 2009
Nybrovikens kontor. Måleri. 2008
Galleri Ciresia, Måleri, skulptur, konstkeramik, kortfilm 2008
Reimersholmes Kulturförening. Måleri. 2007
Galleri Tersaeus. Måleri. Skulpturer av Anita Hansson Brusewitz. 2006
Galleri Nynäshamn. Måleri. 1997
Kulturfestivalen Stockholm. Måleri, skulptur, keramik. 1993
Lidingö stadshus. Måleri, skulptur, konstkeramik. 1992.


BODIL P finns också på Svenskakonstnarer.se »
Mer info om BODIL P»

Om amanda

Lexikonett amanda, är en del av KULTUR1.se Sveriges Kulturnät Copyright © 2004-2023. KULTUR1.se Sveriges Kulturnät.
Läs mer om Lexikonett amanda »