MORGAN SCHAGERBERG

MORGAN SCHAGERBERG
Bildkonstnär, konceptkonstnär. Född 1964 i Säffle. Han bor och arbetar i Malmö. Han har studerat vid Konsthögskolan i Malmö och vid Konstakademin i Trondheim, i sammanlagt fem år.
Han är en tekniker, som använder alla sina kunskaper i sitt konstnärskap för att förstärka uttrycket och förtydliga sina idéer och intentioner. Detta kan innefatta performance, installationer och video, såväl som teckning eller textbaserade verk. Återkommande tematik i hans arbeten är moral, uppförande och beteendemönster i relationer och tillfälliga möten. Existentiella frågor ventileras, ofta i en situation där man ställs öga mot öga. Han har arbetat med performance sedan mitten av 90-talet, i samarbete med bland andra den norska konstnären Jannicke Låker. Tillsammans gjorde de 1997 verket, Western Life, Zoom Festivalen i Oslo, där de, preparerade med teaterblod, misshandlade varandra inför en publik som lämnades i ovisshet kring vad som var verkligt respektive iscensatt. 2006 medverkade han för första gången med sin karaktär, Rollerboy på Teater Liliths årliga performancefestival, Lilith By Night i Malmö, samt på Kulturhuset i Stockholm.
Medverkat på Galleri Skånes Konstförening, utställning 2008, Under fullmånens sken, skuggspel och performans, Var Galleri Signal, Malmö 2008. Han deltog både som utställande konstnär i teckningssalongen och som handledare i teckningsworkshopen hösten 2008, i Dunkers Kulturhus.
Bild: Morgan Schagerberg.


Om amanda

Lexikonett amanda, är en del av KULTUR1.se Sveriges Kulturnät Copyright © 2004-2023. KULTUR1.se Sveriges Kulturnät.
Läs mer om Lexikonett amanda »